Navigace

Odeslat stránku e-mailem

Obsah

Nové možnosti sběru použitých jedlých olejů a plechovek od nápojů

Typ: Zprávy a aktuality
v rámci individuálního svozu popelnic od rodinných domů.

Nové možnosti sběru použitých jedlých olejů a plechovek od nápojů – v rámci individuálního svozu popelnic od rodinných domů.

Upozorňujeme občany našeho města, že svozová společnost SOP a.s. v rámci zvyšování komfortu při třídění odpadů zavádí kromě možnosti odložení uzavřené PET lahve s použitým olejem na víko hnědé popelnice i možnost odložení této lahve na víko černé popelnice.   

Druhá možnost se týká rozšíření společného sběru plastů a tetrapaku ve žlutých popelnicích v rámci svozu od rodinných domů, a to o sběr nápojových plechovek (od piva, nápojových drinků). Do žlutých popelnic lze tedy vhazovat, plasty, tetrapak a nápojové plechovky. Plechovky od konzerv, ryb, či jiných potravin nebo pokrmů pro domácí zvířata nelze v rámci tohoto společného sběru odkládat, a to z důvodu ručního třídění na třídící lince, kdy hrozí nebezpečí pořezání obsluhy i pásu, stejně jako znehodnocení plastů v případě, že do plastů někdo vyhodí např. konzervy od rybiček s olejem, se zbytky jídel apod. Tento společný sběr plastu, tetrapaku a nápojových plechovek zavádí SOP a.s. pouze při svozu žlutých popelnic od rodinných domů, nikoliv při svozu žlutých kontejnerů na stanovištích tříděného odpadu, a to z důvodu větší čistoty odpadu ve žlutých popelnicích při individuálním sběru. Věříme, že občané z rodinných domů uvítají tyto nové možnosti sběru a že tak přispějí k většímu komfortu třídění.  Obyvatelé bytových domů nebo obyvatelé rodinných domů, kteří nemají žlutou popelnici, mohou plechovky (nejen od nápojů) odkládat do šedých zvonů stejně jako dosud. Stejně tak i uzavřené lahve s použitým olejem je možno odkládat do černých popelnic označených a určených pro sběr oleje na některých stanovištích tříděného odpadu. Děkujeme občanům za spolupráci.

Do žluté popelnice patří:

 

 


Vytvořeno: 25. 6. 2020
Poslední aktualizace: 25. 6. 2020 14:01
Autor: Ing. Helena Klápová